nieuws

Opknapbeurt voor R’damse Lijnbaan

bouwbreed

Na negen jaar beraadslagen zal het Rotterdamse winkelcentrum de Lijnbaan eindelijk worden opgeknapt. Voor een geraamde som van f. 20 miljoen zullen de 56 winkels worden voorzien van een nieuwe gevelbeplating van glas en aluminium en komen er nieuwe en bredere, voor een deel doorzichtige, voetgangersluifels.

Ook een door de gemeente te betalen nieuwe bestrating maakt onderdeel uit van de plannen. Het aanvankelijke plan om de Lijnbaan geheel te overkappen is hiermee van de baan. De winkeliersvereniging heeft het Rotterdamse Architectenbureau Van den Broek en Bakema opgedragen het ontwerp voor de opknapbeurt te maken. Het ligt in de bedoeling om eind dit jaar met de werkzaamheden, die ruim een jaar in beslag zullen nemen, te beginnen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels