nieuws

Ontwerpen voor geboorde tunnels Westerschelde ingediend

bouwbreed

Twee aannemerscombinaties hebben bij de provincie Zeeland een ontwerp voor een geboorde tunnel voor een Westerschelde Oeververbinding (WOV) ingediend. Het gaat om de Kombinatie Middelplaat Westerschelde, bestaande uit Bredero, Franki, Heijmans, Holzmann, Voormolen en Wayss & Freitag en om het Konsortium Westerschelde Oeververbinding dat wordt gevormd door Bilfinger & Berger en Krupp.

Beide aannemerscombinaties gaan uit van een volledig geboorde tunnel van twee afzonderlijke buizen met elk twee rijstroken. De Kombinatie Middelplaat Westerschelde berekende bovendien een po van twee korte tunnels die op een aan te leggen eiland op de Westerschelde bovenkomen.

Een pogroep van deskundigen beoordeelt de offertes op technische haalbaarheid en financiele consequenties. De eindrapportage wordt over een a` twee maanden verwacht. Beoordeling van aanbiedingen voor financiering en exploitatie zal naar verwachting over een maand of vijf afgerond zijn.

Reageer op dit artikel