nieuws

Miniatuurpark Walcheren wordt gerenoveerd

bouwbreed Premium

Miniatuur Walcheren, het miniatuurpark in Middelburg, wordt voor f.1,5 miljoen opgeknapt en uitgebreid. De plannen daarvoor werden gepresenteerd bij de officiele opening van het veertigste seizoen van het park.

Het park moet een meer educatief karakter krijgen, met expositieruimte waar aandacht wordt besteed aan de ontsluitingsgeschiedenis, ontwikkeling van de natuur en het landschap van Walcheren, aldus voorzitter B. van Damme van de Stichting Miniatuur Walcheren.

Het aantal bezoekers van het park, momenteel zon 140000, is de laatste jaren gestaag teruggelopen. De inkomsten zijn nauwelijks voldoende voor de exploitatie en onderhoud van het park en voor reclame is helemaal geen geld. Het bestuur van Miniatuur Walcheren rekent op bijdragen van provincie, gemeenten en bedrijfsleven. Over een jaar moet blijken of dat is gelukt.

Reageer op dit artikel