nieuws

Hewlett-Packard plotter voor kleine bedrijven

bouwbreed

Hewlett-Packard Nederland (goed voor 700 medewerkers over vijf vestigingen verspreid) introduceert een vernieuwde penplotter voor klein gebruikers. De HP Draft Pro Plus penplotter beschikt over een intern geheugen van 1 Mb, een grotere papiersnelheid en penversnelling dan zijn voorgangers, en dat ook nog tegen een lagere prijs. De plotter is verkrijgbaar in twee uitvoeringen:geschikt voor A0 met een papierbreedte van 914 mm, en A1 met een breedte van 610 mm. De nieuwe plot ter is vooral interessant voor kleine ontwerp- en ingenieursburos, architectenburos, produktieomgevingen en kleine afdelingen binnen grote concerns. De HP Draft Pro Plus maakt gebuik van HPGL/2, de standaard plottertaal van HP en wordt geleverd met drivers voor AutoCad.

Door het vergrote interne geheugen wordt de tijd dat werkzaamheden de serverplotter blokkeren verkort. Bovendien is de plotter voorzien van een centronics parallel interface, die een nog snellere com municatie mogelijk maakt. De papiersnelheid en versnelling is met 10 procent toegenomen tot 110 cm/s en 3 G. De lijnkwaliteit is aanzienlijk verbeterd. De adresseerbare resolutie van 0,025 mm geeft samen met de mechanische resolutie van 0,013 mm excellente lijnen en karakters. Alle gebruikelijke media zoals; normaal papier, vellum, polyester film, calquepapier, transparante film en glanzend papier zijn toepasbaar.

Reageer op dit artikel