nieuws

Den Haag houdt vast aan bouw Beatrixkwartier

bouwbreed Premium

De gemeente Den Haag vertrouwt erop dat de ontwikkeling van het Beatrix-kwartier doorgaat. Het college van B en W blijft zich, samen met financier FGH Bank, inzetten voor de bouw van het door de Amerikaanse architect Pei ontwikkelde kantoren-complex.

De Haagse poontwikkelaar Juno is er niet in geslaagd de financiering van dit po van een half miljard gulden rond te krijgen. Voor de FGH Bank, die de aankoop van de grond heeft gefinancierd, is dat aanleiding om eind april tot veilig van het terrein over te gaan. “Als bank mogen we de grond niet onderhands doorverkopen. Wettelijk staat vast dat de verkoop via een notaris publiekelijk moet plaatsvinden” , aldus H. Lamboo, woordvoerder van de FGH Bank.

De PvdA-raadsleden R.P. van Putten en P.M.M. Heijnen hebben aan het college gevraagd of de ontwikkeling van het Beatrix-kwartier door de verkoop van de grond nu van de baan is.

“Den Haag beschouwt het Beatrixkwartier, ondanks de huidige conjuncturele problemen in de kantorenmarkt, als een hoogwaardige kantorenlocatie. Het plan van Pei past samen met de nieuwbouw van Nationale Nederlanden en Siemens in het beoogde vestigingsmilieu en kan rekenen op steun van de gemeente’, is het antwoord van het college.

De gemeente Den Haag is volgens een woordvoerder geen biedende partij op de veiling.

De rol blijft tot nu toe beperkt tot het schoonmaken van het terrein om te voorkomen dat de leefbaarheid in Bezuidenhout-midden wordt verstoord door het aanwezige sloopafval.

Reageer op dit artikel