nieuws

Brug bij Sluiskil knelpunt na aanleg WOV

bouwbreed

De brug bij Sluiskil in ZeeuwsVlaanderen vormt bij realisering van een Westerschelde Oeververbinding (WOV) een onoverkomelijk knelpunt voor het verkeer. Tot die conclusie komt een werkgroep, die is samengesteld uit vertegenwoordigers van ministeries, provincies en gemeenten uit Belgie en Nederland.

De oplossing voor het knelpunt vormt een tunnel bij Sluiskil.

Eerdere verzoeken om financiele steun hiervoor zijn afgewezen. De brug is met de afwikkeling van het huidige verkeer -10000 a` 11000 voertuigen per dag- gemiddeld zes uur per dag niet beschikbaar voor het wegverkeer door de drukke scheepvaart.

Na de aanleg van de WOV zou het dagelijks aantal voertuigen nog eens met enkele duizenden toenemen. Zonder een oplossing als een tunnel zou dit volgens de werkgroep ke leiden tot ongewenst sluipverkeer op andere trajecten.

Reageer op dit artikel