nieuws

Bezwaren tegen uitvoering van plan Beursplein

bouwbreed

De van begin 1991 daterende plannen, voor de verbouwing van en nieuwbouw op het Rotterdamse Beursplein dreigen te worden vertraagd doordat zes aan de Coolsingel en Beursplein gevestigde winkeliers bij de Raad van State om uitstel hebben gevraagd. Zij willen meer zekerheid van de gemeente omtrent een financiele compensatie.

Met de meeste ondernemers heeft de gemeente over dit verbouwingsplan, waarmee een investering van rond de f. 200 miljoen is gemoeid, wel overeenstemming bereikt. C&A dreigt echter uit het po te zullen stappen wanneer zijn nieuwe gebouw niet in 1997 gereed is.

Ook is het niet uitgesloten dat poontwikkelaar Multi Development zich bij schorsing uit het plan terugtrekt. De gemeente Rotterdam wil nu van de rechter toestemming om op korte termijn met de uitvoering van het plan te beginnen.

Reageer op dit artikel