nieuws

Vleuten-De Meern weigert startconvenant te tekenen

bouwbreed

De gemeente Vleuten-De Meern weigert het convenant te tekenen voor een nieuw ruimtelijk ordeningsbeleid in het stadsgewest Utrecht.

Vleuten-De Meern wil hiermee andermaal laten blijken het niet eens te zijn met de keuze van het rijk om voor het jaar 2005 30000 woningen te bouwen in het kassengebied tussen de gemeenten Utrecht en Vleuten-De Meern.

Maandag vond op het ministerie van VROM de ondertekening plaats van het startconvenant. Volgens H. Kammeraad wil de gemeente Vleuten-De Meern met haar afwezigheid laten blijken het nog steeds niet eens te zijn met de grenscorrectie waardoor de extra woningen op het grondgebied van Utrecht zullen worden gebouwd. Ook vindt de gemeente de plannen financieel onuitvoerbaar. Het startconvenant zal nog worden gevolgd door een uitvoeringscontract.

Volgens Kammeraad zal dan blijken dat de gemeente Vleuten-De Meern niet alleen staat in de kritiek. Het convenant voor het stadsgewest Utrecht wordt ondertekend door de ministers Alders van VROM en Maij van Verkeer en Waterstaat, het stadsgewest Utrecht, de provincie Utrecht, het Regionaal Beraad Utrecht en de gemeenten Utrecht, Houten en Nieuwegein.

Reageer op dit artikel