nieuws

RARO houdt vast aan brede opzet

bouwbreed

De Raad van Advies voor de Ruimtelijke Ordening wil breder van opzet blijven dan minister Alders van VROM voor ogen staat. “Beleid kan alleen met steun uit brede lagen van de maatschappij tot uitvoering komen” , aldus de RARO in een advies. “Vertegenwoordigers van belangenorganisaties moeten dus een reele positie behouden in de raad.”

De RARO reageert met zijn advies op voorstellen van de minister over een andere opzet van de adviesorganen van het ministerie van VROM. Blijkens die voorstellen zou de RARO in omvang moeten worden gehalveerd.

De raad is het hier niet mee eens. De wezenlijk kenmerken van de RARO moeten zijn onafhankelijkheid, kwaliteit en maatschappelijke orientatie.

Het is daarom noodzakelijk dat de RARO zelf zijn werkprogramma moet samenstellen.

Dit, zo schrijft de raad, “vooral met het oog op ongevraagde adviezen.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels