nieuws

Programma Antwerpen als culturele hoofdstad

bouwbreed Premium

Culturele hoofdstad van Europa in 1993 is Antwerpen. Binnen het kader van deze manifestatie is een programma ontwikkeld voor stedebouw en architectuur onder de titel ‘open stad’. In 1993 wordt een groot aantal lezingen en discussies gehouden, waarvan inmiddels een lijvig programma is gepubliceerd. De stad Antwerpen vormde daarbij een inspirerend klimaat om ter gelegenheid van de culturele Europese hoofdstad naast gebruikelijke kunstmanifestaties ook de ge bouwde stedelijke omgeving te betrekken. De activiteiten zijn in drie categorieen ondergebracht. Een Studio Open Stad biedt mogelijkheden tot ontdekking en discussie door middel van wandelingen, toelichtingen, lezingen en discussie.

Via het Observatorium Open Stad wordt ingegaan op de fysieke ervaringen in de stad, en worden films vertoond en exposities ingericht. In het Forum Open Stad wordt tenslotte een reeks problemen aan de kaak gesteld binnen de hedendaagse stedebouw en toegespitst op Antwerpen.

Het omvangrijke programmaboek geeft een goede indicatie van de brede opzet van de verschillende activiteiten en is in het Nederlands, Frans en Engels uitgegeven. Per onderdeel zijn data en tijden opgenomen met verdere gegevens omtrent deelname.

Geinteresseerde lezers ke het programmaboek aanvragen bij Antwerpen 93, Grote Markt 29, 2000 Antwerpen 1, tel.:093232341188, fax: 093232261555.

Reageer op dit artikel