nieuws

Nieuwe jaarbeurs en uitbreiding vliegveld in Leipzig

bouwbreed

Leipzig laat naast de luchthaven en het verkeersplein -Schkeuditz een nieuw onderkomen voor de jaarbeurs bouwen op een terrein van zon 135 hectare. De opening gebeurt in 1995 met een bouwbeurs. De regering in Bonn, de deelstaat Saksen en de gemeente Leipzig betalen de kosten.

De investering beloopt ruim DM1,3 miljard. In het verlengde van deze werken ligt de uitbreiding van de luchthaven Leipzig. De uitvoering van beide werken brengt de totale rekening op ongeveer DM4 miljard. De initiatiefnemers gaan er echter nu al van uit dat de uiteindelijke rekening enkele honderden miljoenen hoger zal uitvallen. Het architectenbureau Gerkan, Marg en Partner uit Hamburg maakte het ontwerp voor de jaarbeurs. Het plan bestaat uit vierkante glazen hallen die rond een vijver komen te staan. Vanaf dit jaar zal ‘Leipzig’ niet meer uit enkele algemene voor- en najaarbeurzen bestaan maar uit een groot aantal vakbeurzen. Als organisator treedt K. Schoop op, de vroegere protocolchef van Krupp in Essen en latere directeur van de Nowea-jaarbeurs van Keulen.

Reageer op dit artikel