nieuws

Maij stelt 190 mln beschikbaar voor NS-traject Harmelen-Woerden

bouwbreed Premium

Minister Maij heeft de Nederlandse Spoorwegen f. 190 miljoen beschikbaar gesteld voor de aanpassing van het railtraject Harmelen-Woerden. De financiering kan tussen 1993 en 1997 worden aangewend voor de aanleg van een vrije kruising bij Harmelen om de treinen van Woerden naar Breukelen vrije doorgang te verlenen ten opzichte van de hoofdstromen op het traject UtrechtGouda.

Ook komt er een vrije kruising bij Woerden die de treinen Leiden-Woerden probleemloos moet laten oversteken. Tenslotte wordt met het geld de perroncapaciteit van Woerden uitgebreid.

Het traject HarmelenWoerden vormt een onderdeel van de corridor Randstad Zuid/West naar het oosten van ons land en Duitsland, en van de Randstad Zuid/West naar het noorden. Voor de geplande capaciteitsvergroting van de NS die vanaf 1996 moet ingaan, is het traject van groot belang.

Reageer op dit artikel