nieuws

Hyundai Testdagen: alternatief voor Technische Kontact dagen

bouwbreed

Bij HSB Bouwmachines in Apeldoorn heeft men een alternatief gevonden voor de Technische Kontact Dagen, door elke derde zaterdag van de maand de zogenoemde Testdagen ’93 te houden.

Enkele ‘grote importeurs hebben als alternatief het fenomeen ‘open dag’ van stal gehaald. Immers, de bouwmaterieelbeurs 1993 die eind mei in Utrecht wordt gehouden, is een statisch gebeuren, waar de specifieke eigenschappen van een grondverzetmachine nauwelijks tot hun recht ke komen.

Deze dagen vinden plaats op een eigen testveld dat deel uitmaakt van de terreinen van HSB. Ze bieden volgens directeur A. Spruyt van deze werkmaatschappij van HSB Holding een aantal belangrijke voordelen: “Er komen elke testdag zon 50 tot 60 bezoekers die niet vallen onder de noemer ‘toerist’. Het zijn aannemingsbedrijven/machinisten die geinteresseerd zijn in de produkten die wij voeren.

Daarnaast is het aantal bezoekers dat op de Testdagen afkomt, voor ons bedrijf te behappen, niet alleen personeeltechnisch maar ook financieel.”

Overigens zullen de Testdagen vanaf juni verrijkt worden met minimaal twee nieuwe machines die tot vorige week nog deel uitmaakten van de Hyundai-inzending op de Conexpo (USA). Het betreft hier de hydraulische graafmachine 450LC, de verlengde uitvoering van de inmiddels ook hier bekende Robex 420 en een nieuwe 320LC die een andere maatvoering zal hebben dan de reeds bestaande. De machines worden eind mei in Apeldoorn verwacht. Men hoopt dan ook de nieuwe HL25 wiellader (zie Cobouw 23 maart) in ROPSuitvoering in huis te hebben.

Niet bekend

Ook nu kon men nog geen antwoord geven op onze vraag of de Hyundai mini-graafmachines naar Nederland zullen komen. Nog altijd lijkt het dus zo te zijn dat men in Korea dit soort machines, evenals de rupsdozers en vorkhefliften, op basis van het licentiecontract, alleen mag vervaardigen voor de thuismarkt.

Reageer op dit artikel