nieuws

Droge maart

bouwbreed Premium

Het heeft gisternacht geregend maar de hoeveelheden bleven beperkt tot maximaal zon 3mm.

Daardoor blijft maart een uitgesproken droge maand.

Op plaatsen is tot nu toe nog geen 5mm gevallen tegen gemiddeld 61mm over het hele land. Voor de komende dagen staat evenmin veel regen op het programma. Actieve fronten blijven namelijk op tamelijk grote afstand van onze streken. Bovendien wordt het niet koud:het kwik vertoeft in het algemeen ruim boven de 10 grC. Bepalend voor het weerbeeld is een hogedrukgebied boven het Europese vasteland en lagedrukcentra over het noordelijk deel van de Atlantische Oceaan. Tussen beide systemen staat een hele krachtige westelijke straalstroom waarvan de as zich boven het noorden van de Noordzee en Schotland ophoudt.

Weersverwachting voor vrijdag: Droog en perioden met zon.

Middagtemperaturen rond 12 grc. Matige, langs de kust over het algemeen een vrij krachtige west tot zuidwesten wind.

Donderdag zon onder:18.46 uur Vrijdag zon op: 6.43 uur

Reageer op dit artikel