nieuws

Winters Europa

bouwbreed

Europa wintert! Tijdens het afgelopen weekeinde zware sneeuwval in het Alpengebied (op de Zugspitze viel bijna 2 meter verse sneeuw!), extreme kou in Noord Scandinavie (Siccajavre zondag -39.0OC) en bij ons gisterochtend in het noordoosten een gesloten sneeuwdek van 5 tot 10 centimeter.

In dat beeld komt de komende dagen geen verandering. Een actieve depressie die boven de Middellandse Zee is ontstaan en in het Italiaanse Amendola 194 mm etmaalregen achterliet veroorzaakt morgen en donderdag zware sneeuwval in Duitsland. Bij ons kan het de afgelopen nacht matig gevroren hebben en ook de komende nacht op veel plaatsen matige vorst.

Later deze week (donderdag) een tijdelijk verzachting onder invloed van een uitzakkende depressie die langs Groenland naar het noordoosten trekt.

Aan de achterzijde opnieuw een uitval van zeer koude lucht uit de poolstreken.

Kortom het lijkt er op dat de winter nog moet beginnen!

Weersverwachting voor woensdag: Droog en gedurende een groot deel van de dag zonnig.

Zwakke tot matige wind uit richtingen tussen noord en noordoost. Temperaturen tussen -3OC en -10OC in de nacht en vroege ochtend maar ‘smiddags oplopend tot waarden rond +3OC.

Reageer op dit artikel