nieuws

Studenten gratis lid van Bouw- en Houtbond FNV

bouwbreed

W. Otten, kaderlid van de Bouw- en Houtbond FNV, zeg tevreden te zijn. In de afgelopen beursdagen hebben ruim twintig scholieren zich voor een gratis lidmaatschap van de vakbeweging opgegeven. “En dat is natuurlijk een goede zaak” , vind Otten.

De bond doet er alles aan om de jeugd al in een zo vroeg mogelijk stadium voor de beweging te interesseren. Om die interesse op te wekken ke derde en vierde jaars mts’- en hts’ers zich gratis voor een lidmaatschap inschrijven. “Zij krijgen dan alle rechten die een betalend lid ook heeft” , zegt Otten.

Na de schoolperiode worden de ‘jeugdleden’ benadert met de vraag of zij lid willen blijven.

Vanaf dat moment moet er contributie worden betaald.

Otten wil van de suggestie dat het hier gaat om doodgewoon zieltjes te winnen niets weten.

“Daar ben ik het absoluut niet mee eens. Het gaat er juist om dat de scholieren al in een zo vroeg mogelijk stadium worden geinformeerd over het reilen en zeilen in de bouwnijverheid. Door het lidmaatschap krijgen zij inzicht in de caos en de onderhandelingen die daarmee gemoeid zijn. En dat is een goede zaak” , meent Otten.

Over belangstelling zegt hij niets te klagen te hebben. “De jeugd komt toch met gerichte vragen. Je merkt dat ze veel lezen over de problemen die momenteel in bedrijven zoals Daf en Fokker spelen.”

Teleurgesteld Overigens worden lts’ers die zich bij de stand melden door de bond teleurgesteld. “De reden dat zij niet voor een gratis lidmaatschap in aanmerking komen is het feit dat het niet zeker is dat ze in de bouw gaan werken. Ze ke immers nog alle richtingen uit. Bij de groep waar wij ons nu op richten is de verwachting dat ze juist wel de bedrijfstak bouw kiezen.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels