nieuws

Schilders krijgen kansen te varieren met trendverf

bouwbreed

Uitgerekend Sigma Coatings BV introduceert op de bouwbeurs een eigen serie Sigmaestro meerkleurenverven.

Dat terwijl dit bedrijf al zon dertig jaar over een dergelijk produkt beschikt. Maar dat bevat oplosmiddelen en de dessins zijn vastgelegd. De huidige serie ‘trendverven’ is watergedragen en de schilder heeft alle mogelijkheden om zelf de tinten en kleurschakeringen samen te stellen.

Als basis levert de fabrikant uit Uithoorn de Sigmaestro Basecoat. Dit is een watergedragen muurverf op basis van acrylaatdispersie. Hij is zowel met een spuit, roller of kwast aan te brengen op ondergronden zoals pleisterwerk, metselwerk, beton, gips of board. Om de meerkleurenverf aan te brengen over oude afsluitende verflagen, adviseert het bedrijf om als grondverf Sigmarenomat toe te passen.

Als afwerking zijn vier verschillende basiseffecten te verkrijgen. Daarvan dankt Granito zijn naam aan de natuurlijke en fijne structuur van graniet. Het is te leveren in tien hoofdkleuren. Daarmee zijn lichtere tinten

maken. Doordat het eveneens mogelijk is om verschillende kleuren voor de grondlaag te kiezen ontstaan onbegrensde mogelijkheden in tinten en effecten. Het Granito dient met de spuit te worden aangebracht. De lichtere tinten zijn echter ook met een rol aan te brengen.

De Mozaik-versie uit de serie valt qua kleurstellingen wel te vergelijken met de vorige soort. Maar door de grotere kleurdeeltjes die erin zitten onstaat bij deze afwerking meer een confetti-achtig effect. De Morena is een tweekleurenverf, waarvan de tinten veelal van een basiskleur zijn afgeleid. Dit veroorzaakt een zachte ton-sur-ton effect.

Tenslotte onderscheidt het type Marmo zich van de andere drie soorten uit het programma. Dit komt vooral door de wijze van aanbrengen en het effect daarvan. Applicatie is mogelijk met een spatel, sponsen of door tamponneren. Behalve door de aparte werkwijzen, zijn de effecten te varieren door verschillende kleuren over elkaar heen aan te brengen.

De verffabrikant heeft de schilders reeds de mogelijkheid gegeven om met de Sigmaestro-produkten kennis te maken. Voor opdrachtgevers houdt het bedrijf behalve op de beurs ook daarna door het hele land heen demonstraties met deze meerkleurenafwerkingen.

Bernhardhal-stand 3040

Reageer op dit artikel