nieuws

Schauman toont wat Finse Oy vermag

bouwbreed Premium

Schauman, de Nederlandse vestiging van het Finse Schauman Wood Oy, presenteert zich dit jaar voor het eerst zelf op de Bouwbeurs. Dit met een ruim overzicht van de vele triplexspecialiteiten voor allerhanden doeleinden in de bouw.

De Schauman-traditie berust op het gebruik van berkebomen voor de produktie van de diverse triplexplaten. Er worden slijtvaste antislip-vloerplaten van gemaakt voor de bouw, constructietriplex, be- en afgewerkte gevelpanelen.

Verder levert het bedrijf Schauman BV uit Bussum een heel programma van betonbekistingplaten, waaronder de Wisa-Form en de Combi Special. Ze hebben een hoge repetitiefactor en een hoge treksterkte. Deze presentatie kent als toppunt echter de naadloze betonbekistingplaat Wisa Form Super Maxi van 12300 bij 2650 mm. De plaat is bestemd voor toepassing bij het fabriceren van grootschalige gietbetonwanden. Het leidt tot het fabriceren van vlakke wanden, waarbij de nabewerking minimaal behoeft te zijn.

Daardoor wordt op deze kosten aanzienlijk bespaard. Verder schenkt het bedrijf op een ‘ludieke wijze aandacht aan het bosbeheer in Finland. Ondanks de toegenomen produktie en afname van dit hout, breidt het bosarceaal zich daar nog steeds uit. Vandaar de uitdrukking ‘Plusforest’, die dat moet onderstrepen.

Wisa-Form Supe Maxi bekistingplaat voor naadloze vlakke betonnen wanden.

Bernhardhal stand 5210

Reageer op dit artikel