nieuws

Retrofit-plaat geschikt voor renovatie daken

bouwbreed

Sitek komt onder andere met twee isolatieplaten op de Bouwbeurs, waaronder de Retrofit-Renovatieplaat. Dit is een milieuvriendelijke plaat voor het renoveren van platte daken.

Het voordeel van de plaat is vooral, dat de bestaande dakbedekking kan blijven liggen.

Daardoor wordt op sloop- en transportkosten bespaard en wordt het milieu niet door afval belast.

Retrofit is een geexpandeerde perlietplaat met een hoge drukvastheid. De plaat is door het bedrijf Sitek- Thermal Ceramics Nederland BV uit Udenhout te leveren in een dikte vanaf 13 mm. Hierop is de dakrol zonder meer te branden of volzat te gieten. De perlietplaten zelf zijn mechanisch op het dak te bevestigen dan wel met hete bitumen te kleven. Bij oude geballaste grinddaken moet de grindlaag worden verwijderd en de bovenste laag van mastiek of teer worden afgeschraapt. De renovatieplaat is te leveren in afmetingen van 600 x 1200 mm, 1200 x 1200 mm en 1200 x 2400 mm. De perlietondergrond biedt een strakke en stabiele ondergrond voor zowel bitumineuze als kunststof dakbedekking. De dakplaat zelf is na gebruik te recyclen. Verder rot de plaat niet, schimmelt niet en neemt geen water op.

In nieuwbouw is de drukvaste plaat toe te passen in combinatie met een

hte kwaliteit minerale wol. Door de Retrofitplaat is het dak te belopen en behoedt de ondergrond voor beschadiging.

Verder levert het bedrijf de Ultragard-F. Dit is een gecombineerde dakisolatieplaat. Deze bestaat uit een laag Fescoboard van 20 mm dik. Daaronder is een in dikte te varieren laag Ultragard, een geslotencellig resolschuim, aan te brengen met een mineraal gecoat glasvlies als cachering. Ook deze plaat is drukvast en biedt een grote brandveiligheid. De plaat houdt langdurig zijn hoge thermische isolatiewaarde.

Door de beloopbaarheid is de plaat goed geschikt om te worden toegepast bij daken met een intensief loopverkeer, zoals dakterrassen en dergelijke. De Ultragard-F-plaat is evenals de Retrofit, op elk daktype van staal, beton, hout en anderszins aan te brengen. In veel gevallen is ze te gebruiken om meer stabiliteit aan het bestaande dak te verlenen.

Irenehal stand 2094 Perlitplaat Retrofit isoleert en geeft stabiliteit aan het dak.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels