nieuws

Programma van eisen Haagse tunnel naar gemeenteraad

bouwbreed

B en W van Den Haag hebben ingestemd met het programma van eisen voor een tunnel tussen de Koningskade en de Rijnstraat. De raadscommissie verkeer en vervoer bespreken het programma op 17 februari.

De tunnel, waarmee een investering is gemoeid van f.140 miljoen, is nodig om de toenemende verkeersdrukte op het kruispunt met de Bezuidenhoutseweg, die zal onstaan nadat de binnenstad verkeersluw is geworden, goed te ke afwikkelen. Bedoeling is dat het doorgaand verkeer tussen Bosbrug en de Lekstraat ondergronds rijdt. De trams blijven boven de grond. In de Rijnstraat en aan de noordkant van de Bezuidenhoutseweg komen extra in- en uitritten. Vanwege de vele voetgangers geven B en W er verder de voorkeur aan om ook de bussen door de tunnel te laten rijden. Hier wordt echter pas definitief over besloten bij de opstelling van het voorlopig ontwerp dat medio dit jaar klaar moet zijn.

Reageer op dit artikel