nieuws

Plan voor groot meer Groningse Oldambt-gebied

bouwbreed Premium

Volgende week vrijdag presenteert architect J. Timmer uit Scheemda in het gemeentehuis van Bellingwedde te Bellingwolde een haalbaarheidsonderzoek over de aanleg van een 3000 hectare groot meer in het Groningse Oldambt-gebied.

In het onderzoek wordt voorgesteld veel landbouwgrond onder water te zetten. Het onderzoek vond plaats in opdracht van de stuurgroep Leefbaarheid Oldambt. Deze club wil het Oldambt-gebied weer economisch interessant zien te maken. Nu wordt het beeld in deze regio nog grotendeels bepaald door braakliggende akkerbouwgrond. Gedeputeerde G. Beukema krijgt op het stadhuis het eerste exemplaar uitgereikt door J. Timmer. Dan pas zal ook meer duidelijkheid worden verschaft over de exacte inhoud van het plan en de kosten ervan.

Reageer op dit artikel