nieuws

Palfinger combineert in 680 TK telescoopen autolaadkraan

bouwbreed

Door eigenschappen van een telescoopkraan en een autolaadkraan met elkaar te combineren is Palfinger erin geslaagd een kraanconcept te ontwikkelen met heel eigen hijsmogelijkheden.

De kraan laat zich op een standaard drie-assig bedrijfswagenchassis monteren en levert op deze wijze een snel inzetbaar hijsmiddel dat in volledig opgerichte en uitgeschoven positie een haakhoogte biedt van 45 meter. De giek van deze Palfinger PK 680 TK is driedelig telescopeerbaar tot een hoogte van 22,5 meter. De op dit punt aangrijpende vier-delige knikarm is eveneens hydraulisch uitschuifbaar tot een lengte van 9 meter en met mechanische verlengingen tot maximaal 23 meter. Op deze wijze is een hydraulische autokraan gecreeerd met karakteristieken van torenkraan met een bereik van ongeveer 20 meter. Het hijsvermogen van deze PK 680 TK aan de hoofdmast bedraagt maximaal 10 ton. Voor een goede machinestabiliteit zorgen niet alleen vier hydraulisch uitschuifbare stempels maar ook een zwaar contragewicht dat aan de kraanvoet, eveneens hydraulisch, horizontaal verplaatsbaar is. Standaard is de kraan uitgerust met overlastbeveiliging en terugslagventielen op alle cilinders en het zwenkwerk. De kraan is door middel van radiografische besturing te bedienen.

Reageer op dit artikel