nieuws

Leidingen lopen tussen noppen onder vloer door

bouwbreed

Om het probleem van losse leidingen op de vloer op te lossen brengt Herforder Teppiche te Herford in Duitsland een systeemvloer op de markt, die bestaat uit een mat van TreviraCS met betonnen noppen, afgedekt met stalen platen en tapijttegels. Tussen de noppen is ruimte voor het leggen van kabels, tot een diameter van 15mm., mits zij elkaar niet kruisen. Volgens de fabrikant is de vloer geschikt voor nieuwbouw zowel als renovatie. In het laatst geval hoeven alleen de deuren ingekort te worden.

De hoogte van de betonnen noppen is ca. 17,5mm. en het gewicht van de vloer is ongeveer 20 kg/mm2, inclusief de vloerbedekking. Het systeem kan een puntbelasting van 1,5kN en een gespreide belasting van 775kN/m2 aan.

Reageer op dit artikel