nieuws

Kabinetsbesluit over HSL niet voor zomer

bouwbreed

De kabinetsbeslissing over aanleg van de hogesnelheidslijn (HSL) wordt niet voor de zomer verwacht. Reden voor de vertraging is de opdracht van adviesorganen als de Raad van Advies voor de Ruimtelijke Ordening (RARO), de mercommissie en de Raad van de Waterstaat om alle varianten op tracekeuzes in kaart te brengen. Een NS-werkgroep onderzoekt nog steeds de vele varianten die mogelijk zijn voor aanleg van de Nederlandse versie van de Franse TGV.

Daarbij wordt ook bekeken of de tracedelen ondergronds, ondertunneld, via tunnelbakken, via fly-overs of op maaiveldniveau moeten worden aangelegd en of de trein over bestaand spoor kan rijden. Volgens een NS-woordvoerder worden vele tientallen tracevarianten bekeken. Daarbij gaat het alleen al ten zuiden van Rotterdam om tien mogelijkheden.

Reageer op dit artikel