nieuws

Huize Genbroek krijgt andere bestemming

bouwbreed

De gemeente Beek wil in de tuin van het monumentale pand Huize Genbroek een conferentiecentrum vestigen.

Hiervoor moet het pand worden verbouwd en zal er een hotel moeten worden gerealiseerd. Uit een haalbaarheidsstudie van het Raadgevend Ingenieursbureau Coman BV in Heerlen blijkt dat de plannen, inclusief het opknappen van het park, f.23,2 miljoen vergen.

De gemeente Beek heeft het complex onlangs voor f.1,5 miljoen aangekocht. Een woordvoerder van het gemeentebestuur zegt dat de gemeente voor de realisering van de plannen in zee gaat met een horeca-exploitant, die zelf f.12 miljoen aan de bouwwerkzaamheden wil bijdragen.

Beek tracht in de komende maanden het financiele plaatje rond te krijgen door het losweken van f.11 miljoen subsidie van onder andere de provincie Limburg.

Reageer op dit artikel