nieuws

Hout voor zeehondencentrum

bouwbreed

Sommige zeehondjes hebben geen verzorging nodig in Pieterburen. Dat geldt zeker voor de acht exemplaren die houtkunstenaar Jan Ploeg voor het zeehondencentrum van Lenie ’t Hart vervaardigt. Hoe hij dat met zijn ‘kolenschep’ doet, valt te zien op de stand van PontMeyer NV. Jan maakt de zeehondjes van eikehout.

Liever zag de bouwmaterialenhandelaar dat voor dit doel pitch pine zou worden ge bruikt. Via de vestiging in Westzaan levert het bedrijf deze vrij harde naaldhoutsoort voor het vervaardigen van buitenkozijnen. Het hout (duurzaamheidsklasse III) valt te gebruiken als alterna tief voor tropisch hardhout.

De overheid subsidieert een bosbeplantingspo in Honduras, waar PontMeyer pitch pine vandaan haalt.

Bernhardhal-stand 5280

Reageer op dit artikel