nieuws

Hoge zit op Fuchs 350

bouwbreed Premium

Bijna een jaar nadat Fuchs op de Bauma ’92 in Munchen de overslagkraan model 350M introduceerde heeft Van der Spek Vianen BV, die dit Duitse machinemerk in ons land vertegenwoordigt, het eerste exemplaar van dit type kraan mogen afleveren bij de de Nederlandse Onttinningsfabriek BV te Leeuwarden.

De Fuchs 350M hijst 2600 kg bij een maximaal bereik van 15 meter.

Het gewicht van deze mobiele machine bedraagt 27 ton. Opvallend is de bijzondere bovenbouw waarbij de cabine, los van het motorcompartiment, ‘zwevend’ is gemonteerd aan een afzonderlijke hydraulisch op- en neer beweegbare arm.

De maximale hoogteverstelling varieert van 1,5 meter tot ca. 4 meter boven maaiveld, waarmee de machinist vanuit zijn bedieningsstoel een zichthoogte wordt verleend van een goede 5,5 meter.

Ook de laadarm van deze overslagkraan wijkt sterk af van de op graafmachines gebruikelijke graafarmconstructie.

Met een 8,5 meter lange giek en een knikarm van 6,5 meter komt de Fuchs 350 M tot een bereik van niet minder dan 15 meter en een loshoogte van 13 meter. De kraan is in staat lasten tot 15,4 ton te hanteren en pakt op zijn grootste bereik van 15 meter altijd nog 2600 kg.

De onderwagen is standaard uitgerust met een 4 punts afstempeling waarbij de afzonderlijke stempels onafhankelijk van elkaar ke worden bediend. Voor de Nederlandse eigenaar is de machine gezet op massieve banden 12.00 – 20 en uitgerust met een hydraulisch roterende poliepgrijper en magneetplaat. Daarmee worden hoofdzakelijk staalpakketten in schepen geladen. De onttinningsfabriek maakt deel uit van Hoogovens.

Reageer op dit artikel