nieuws

Groen Links wil opheldering over rol Lubbers

bouwbreed

De Kamerleden Brouwer en Rosenmoller (beiden Groen Links) willen van premier Lubbers of hij zijn uitspraken in het NCW-blad De Werkgever over aanvullingen op de wao namens het hele kabinet heeft gedaan. Indien dat zo is, willen zij weten wanneer het kabinet hiertoe heeft besloten.

Brouwer en Rosenmoller hebben hierover woensdag schriftelijke vragen gesteld aan Lubbers.

De minister-president waarschuwde de werkgevers maandag niet over te gaan tot een collectieve aanvulling op de verlaagde wao-uitkeringen.

Indien de werknemers daar in de cao-onderhandelingen op zouden aandringen, moesten ze het desnoods maar op stakingen laten aankomen.

Brouwer en Rosenmoller willen nu van Lubbers weten of hij hiermee afstand neemt van eerdere uitspraken van het kabinet dat werknemers zich ke bijverzekeren om te voorkomen dat hun wao-uitkering in de toekomst daalt tot beneden de 70 procent van het laatstverdiende loon.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels