nieuws

Fibraphene-platen geschikt voor dak

bouwbreed

Fibraphene is een door het Franse bedrijf Fibres du Hainaut ontwikkeld en op de markt gebracht gelaagd plaatmateriaal van met glasvezel versterkt thermoharden Norsophen fenolhars. De platen zijn geschikt voor dakbedekking.

Fibraphene-platen in veel vormen en kleuren als dakbedekking toe te passen.

Het fenolhars is ontwikkeld door Norsolor. Versterkt met glasvezels verhoogt het de mechanische weerstand ervan. De plaat is enkel of tweezijdig te voorzien van een gelcoat met een dikte van 200 tot 250 micron op basis van een zelfdovend polyesterhars. De gegolfde of trapeziumvormige platen zijn toe te passen als scheidingswandmateriaal tussen tuinen van woningen, dakbedekking en dakisolatiedoeleinden. De platen met een breedte van 1000 mm zijn 1,5 tot en met 2,5 mm dik, afhankelijk van de toepassing. Het gewicht variert daardoor van 2,2 tot 3,9 kg/m2. Ze zijn gemakkelijk te boren, te schroeven en te verlijmen. De platen zijn bestand tegen temperaturen van -50OC tot +100OC. Ze voldoen aan de klasse niet ontvlambaar. Bij brand is de giftigheid van de rook uiters beperkt. De Fibraphene-platen zijn door Fibres du Hainaut te Quievrechain in Frankrijk te leveren in verschillende structuren, namelijk in verschillende trapeziumvormen variabel in hoogte, in golfvorm, maar ook als vlakke plaat. De platen zijn in een groot aantal kleuren te leveren. Het Franse bedrijf zoekt nog naar een Nederlandse importeur.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels