nieuws

Eternit bekent kleur in gevelbekleding

bouwbreed Premium

Eternit legt op de beurs vooral de nadruk op zijn nieuwe kleurengamma van de decoratieve gevelbekledingsplaten Glasal en Resoplan. Het kleurengamma bestaat uit natuurlijke tinten, die de architect nog beter in staat stellen esthetisch te ontwerpen. Er zijn vijftien tinten in Glasal en de Resoplan gevelbekleding geeft keuze uit twintig kleuren.

Met de vergroting van het kleurenaanbod is het niet alleen mogelijk combinaties van de gevelbekledingen zelf te maken, maar de kleuren van deze panelen ook aan te passen aan die van andere gebruikte bouwmaterialen. Kleur speelt in de bouw een belangrijke rol.

Het geeft niet alleen kleur aan het bouwpo, maar kan ook de vorm van bouwdelen accentueren, overgangen verzachten en contrasten versterken.

Technische ontwikkelingen hebben in het algemeen geleid tot een explosie van kleurmogelijkheden in de bouw. Het is aan de architect en de opdrachtgevers om daar een goed gebruik van te maken.

Kiezen De nieuwe kleurenlijnen van Eternit BV uit Goor zijn gegroepeerd in kleurcirkels, waardoor het mogelijk is de juiste combinaties te kiezen.

Glasal is de inmiddels asbestvrije gevelplaat. Deze is gemaakt van Portlandcement, zand, minerale toeslagstoffen en natuurlijke organische vezels. De gekleurde toplaag bestaat uit minerale pigmenten.

Glasal is krasvast en kleurecht. Het is een gladde vlakke plaat.

De Resoplan is een plaat gemaakt van cellulose en harsen.

De toplaag bestaat uit een melamine afgewerkt met een transparant acrylaat. Deze platen zijn zowel met een gladde als ruwe oppervlakte te leveren.

Bernhardhal stand 1250

Reageer op dit artikel