nieuws

Eshadak introduceert zelfklevende dakbaan

bouwbreed

Eshadak de eerste en tot nu toe enige producent van zelfklevende dakbanen in Nederland, komt op de Bouwbeurs dan ook met die dakbaan. Het betreft de Esha-KSK 65. De baan is zonder enig open vuur op het dak te verwerken. Voor het afwerken van de randdetails en de dakdoorvoeren beschikt het bedrijf over de EshaKSK 40A. De zelfklevende dakbaan komt niet alleen tegemoet aan het voorkomen van dakschade door storm, maar vermindert door het achterwege blijven van open vuur ook de kans op brand bij het uitvoeren van de dakwerkzaamheden. Dat is van het grootste belang voor bedrijven, waarin kapitaalgoederen als computers en robots staan opgesteld.

Verder heeft Eshadak Verkoopmaatschappij BV uit Groningen zijn Eshagum-dakbanenserie uitgebreid met een nieuwe stabiele dakbaan Eshagum 470. Deze Eshagum 470 met een coating van APP-ge modificeerde bitumen is een dakbaan met een gecombineerde glas-polyestervezelmatinlage. De volgens de nieuwste methode gemeten krimp bedraagt ongeveer 0,1%. De dakbanen zijn te leveren met een minerale afwerking in zwart en wit en de kleuren grijs, rood en groen.

In het Esha Research & Development Centre heeft Eshadak de voornoemde nieuwe proefmethode ontwikkeld om de dimensionele stabiliteit of de vrije vervorming van dakbanen vast te stellen. Met de tot nu toe gebruikelijke NEN-proefmethode is de dimensionele stabiliteit volgens het bedrijf slechts bij benadering te bepalen. Dit omdat men slechts uitgaat van een proefstukje van 250 x 250 mm. Met de nieuwe proefmethode van Eshadak wordt de dakbaan in zijn volledige lengte beproefd, zoals hij ook op het dak wordt gebruikt.

Irenehal-stand1252

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels