nieuws

Weer groei na reorganisatie

bouwbreed

Ruim honderd jaar geleden richtte schildersbaas De Vries een bedrijfje op dat Herman Sips in 1906 overnam. De schoonvader van directeur Nienhuis, W.Th.

Sips, werd in 1934 eigenaar van dat bedrijf. Nog noemt hij de jaren die volgden zakelijk gezien de moeilijkste die hij heeft gekend. Groei zat er bepaald niet in, integendeel. Na de oorlog ging het veel beter met Sips en toen G. Nienhuis in 1966 bij de zaak kwam stonden er al 35 mensen op de loonlijst.

De volgende tien jaar volgde een stormachtige ontwikkeling. In 1970 werd Sinosco BV opgericht, speciaal met het doel nieuwbouwpoen uit te voeren. In het plan Leeuwenburg in Groningen werden duizenden woningen geschilderd. Ook werd Harm Sips Stukadoorsbedtrijf opgericht zodat een ‘totaal pakket’ kon worden aangeboden. Verder voerde het bedrijf als Isoplandealer enorm veel isolatiewerk uit.

In 1980 had het bedrijf met 250 personeelsleden een grote omzet, maar het rendement was veel te klein. Toen heeft de directie een complete reorganisatie doorgevoerd. Delen van het bedrijf werden aan directieleden verkocht en alleen het schildersbedrijf bleef over. Later heeft schoonvader Sips zich teruggetrokken en werd het bedrijf eigendom van de heren Nienhuis en N.H. Kool.

“We zijn langzaam weer omhooggekrabbeld” , vertelt Nienhuis. Nu heeft Sips in het hoogseizoen ongeveer 120 medewerkers en het bedrijf haalt een omzet van f.9 miljoen. Sips Beheer heeft nu de volgende werkmaatschappijen: Sips Schilderbedrijf BV; Sips Straal- en coatingsbedrtijf BV en Rodi Roden BV.

Reageer op dit artikel