nieuws

Singermuseum moet worden gerenoveerd

bouwbreed

Het Singermuseum in Laren moet ingrijpend worden gerenoveerd omdat het niet meer voldoet aan de moderne eisen op het gebied van de klimaatbeheersing. Onder de huidige omstandigheden zijn sommige musea zelfs niet bereid bruiklenen aan het museum af te staan. De totale renovatie van het bijna veertigjarige oude gebouw gaat f.6,5 miljoen kosten. Dat heeft J. Goedkoop, directeur van de Stichting Singer Memorial Foundation, meegedeeld.

Tijdens de verbouwing, die in februari 1994 zou moeten beginnen, kan het museum niet openblijven. Het zal volgens de plannen tien maanden gesloten zijn. Het museum wil het benodigde bedrag voor het grootste deel via sponsorgelden binnenkrijgen. Voor de renovatie is de architect H. Henket in de arm genomen, die onder meer verantwoordelijk is voor het tuinpaviljoen bij het Museum Boymans-van Beuningen in Rotterdam en een verbouwing bij het Teylersmuseum in Haarlem. Bij het Singermuseum zal hij onder meer ook de entree wijzigen. De architectkeuze is op Henket gevallen, vertelt Goedkoop, omdat hij het specifieke karakter van het museum niet verloren zal laten gaan.

Reageer op dit artikel