nieuws

Shell overweegt bouw raffinaderij op de Filipijnen

bouwbreed Premium

Koninklijke Shell heeft plannen om op de Filipijnen een raffinaderij te bouwen. Uitsluitsel hierover volgt op korte termijn, aldus de oliemaatschappij.

Met de plannen zou volgens de Singaporaanse krant Business Times van vrijdag 667 miljoen dollar gemoeid zijn. Ongeveer 292 miljoen dollar komt voor rekening van Shell en plaatselijke aandeelhouders, de rest wordt mogelijk verzorgd door de commerciele tak van de Wereldbank, de International Finance Corporation, aldus het dagblad.

De installaties komen vlakbij de bestaande Tabangao-raffinaderij te staan. Die is goed voor verwerking van 72000 vaten olie (van 159 liter) per dag. De nieuwbouw zou volgens de krant de capaciteit vergroten tot 182000 miljoen vaten. De nieuwe raffinaderij moet medio 1994 zijn voltooid, zo schrijft de krant.

Reageer op dit artikel