nieuws

In een aantal overzichten geeft Eurima European …

bouwbreed

In een aantal overzichten geeft Eurima European Insulation Manufacturers Association aan, hoe het in verschillende landen is gesteld met de isolatievoorzieningen. ‘Thermische isolatie betekent milieubescherming’ zo geeft de folder aan. Onder belangrijke Europese landen neemt Nederland als het om isolatie gaat een middenpositie in. Hierbij blijkt 60% van de woongebouwen onvoldoende geisoleerd te zijn. In Zweden is dit slecht 10% voor eengezinswoningen en 15% voor meergezinswoningen. Belgie maakt het voor wat betreft eengezinswoningen het bondst met 82%.

Eurima-Brussel BIK, voornamelijk bekend om zijn lichtdoorlatende constructies, fabriceert en levert ook buisleuningen, die recent zijn vernieuwd. Ze kenmerken zich volgens de fabrikant door een goede detaillering en afwerking, wat voor een belangrijk deel bepalend is voor de ‘uitstraling’. De leuningen zijn in meerdere kleuren en vormen te realiseren. Ze zijn bovendien in roestvaststalen uitvoering te leveren. Ze zijn aan elk gebouw aan te passen.

BIK bouwprodukten BV – Opmeer Haarman heeft een prijslijst uitgegeven voor zijn diverse overhead- en schuifdeuren. De genoemde prijzen zijn inclusief vrachtkosten, doch exclusief btw. Per type deur zijn alle gangbare afmetingen opgegeven met daarachter de prijs, zodat opdrachtgeves weten waar ze aan toe zijn. Voorts zijn van elk deurtype de technische specificaties opgegeven.

Voor afwijkende uitvoeringen zijn tevens de meerprijzen inclusief de montagekosten vermeld. Verder zijn van de andere typen deuren en voorzieningen beschrijvingen gegeven.

Haarman Bedrijfsdeuren BV – Oosterhout In zijn brochure geeft Roma een uitgebreid overzicht van zijn A.W.K. (Akoestische Warmte-isolerende en Koudeisolerende)-systemen. In tegenstelling tot wat het front van de brochure suggereert, gaan de isolerende activiteiten van het bedrijf verder dan alleen de voedingsindustrie. Het houdt zich tevens bezig met isolatiematerialen voor de bouw en van machines in de breedste zin des woords. Isolatiepanelen in dikten van 45 tot 200 mm worden gefabriceerd in Roma-Duitsland.

Roma Nederland BV – Raamsdonkveer Reppel BV Bouwspecialiteiten, die onder andere is gespecialiseerd in Perlite-produkten voor thermische en Vermiculite voor brandwerende isolatie, heeft een nieuwe set documentatie uitgebracht over Pullmix Perlite. Dit is een korrelig isolatiemateriaal voor dakisolatie en -afschot. Met dit minerale korrelmateriaal valt een dak gemakkelijk te egaliseren en op afschot te brengen. Een voordeel is, dat het ‘naadloos’

werkt en aansluit op opstanden en dergelijke. [

Reppel BV – Dordrecht Als fabrikanten zon uitgebreid leveringsprogrogramma hebben aan straatmeubilair als Falco dan kan een actueel overzicht voor velen nuttig zijn. Zeker omdat het bedrijf uit Vriezenveen regelmatig eigentijdse ontwerpen toevoegt.

In de minicatalogus nr. 13 (’92-’93) zijn 34 paginas ge wijd aan nieuwe produkten, waaronder polyester bakken, bushalte-overkappingen, de fietsoverkapping ‘Struktuur’, de straatserie ‘Contour’ en het palenverankeringssysteem ‘Terrafax’.

Falco BV – Vriezenveen AKA-Graper-compacte transformatorstations kennen veel voordelen. Behalve dat ze compact zijn, ke ze snel worden geplaatst doordat ze weinig fundatie eisen. Een eenvoudig zandbed is in veel gevallen voldoende. De toegankelijkheid voor de monteurs is door de blokbrede deuren groot. Door de verschillende uitvoeringen zijn de transformatorstations heel goed aan de omgeving aan te passen, waardoor ze minder hinderlijk opvallen. Ze zijn in de regel binnen een uur te plaatsen. Desgewenst zijn ze weer te verplaatsen.

BV Alberts Kluft – Weesp Alpha Wand maakt voor het bekleden van zijn scheidingswanden gebruik van onder andere de Marlite-bekleding. Deze is overigens ook geschikt voor het plafond. De Marlitewandbekleding is gemaakt van met glasvezel versterkt polyester. Ze is niet poreus, slechts 2,3 mm dik en gemakkelijk te verlijmen. De bekleding is bestand tegen bijna alle chemicalien. Bacterievorming is uitgesloten. Daarom is de bekleding geschikt voor ziekenhuizen, de voedingsindustrie en dergelijke.

Alpha Wand – Katwijk Lion Works heeft de folder Matadoor ‘The unique CrashProof Internal Hi-Speed Door’

uitgegeven. De hoge snelheidsdeur voor intern gebruik in fabriekshallen en opslagplaatsen, gaat zo snel open, dat het praktisch onmogelijk is de deur door aanrijding te beschadigen. De roldeur van pvc opent met een snelheid van 1,5 meter per seconde. Mocht men de deur toch nog met de bovenkant van de heftruck aan de onderflap raken, dan geeft deze mee. Een veerconstructie houdt het schuifmechanisme in de geleiderails.

Lion Works – Leeds Eshadak heeft een folder uitgegeven van zijn Cintaflex- en Cintafort 2000. Het zijn twee dakrollen, die volgens het bedrijf bijna volmaakt zijn. Ze hebben een hoge elasticiteit en een rekcapaciteit van 2000%.

Na tien jaar is deze nog 1000%. Mede door de nonwoven polyestermat zijn ze ook bij lage temperaturen goed te verwerken. Ze hebben een SBS-bitumencoating, wat staat voor een lange levensduur. Verder zijn ze voorzien van een BDA-produktcertificaat alsmede van een CTG (Certificaat van Technische Goedkeuring).

Eshadak Verkoopmaatschappij BV – Groningen Voor het afwerken van wanden met graniet en vergelijkbare natuursteensoorten, zijn inmiddels geen zware panelen meer nodig. Sinds kort levert Schulz Rosmalen BV als oplossing de Grama Blend-panelen.

Deze bestaan uit heel dun natuursteen (3 mm) op een dragende plaat van aluminium ‘golfkarton’. De panelen ke een oppervlak hebben van 3m2. Het gewicht bedraagt daarbij zon 13 kg/m2. Voor het ophangen valt een kliksysteem te gebruiken.

Schulz Rosmalen BV – Ros malen

Reageer op dit artikel