nieuws

Zwitsers bouwen meer in zuiden van Duitsland

bouwbreed Premium

Zwitserse aannemers tonen een toenemende belangstelling voor bouwen in het zuiden van Duitsland. Deze activiteiten moeten de gevolgen van de bouwrecessie in het eigen land enigszins compenseren. Vooral bouwbedrijven uit de kantons Schaffhausen en Thurgau profiteren van de Duitse markt en weten daar zon 25 tot 30 procent van hun omzet te behalen.

Sinds 1960 ke Zwitserse aannemers inschrijven op Duitse poen. Zwitserland staat het Duitse aannemers echter niet toe mee te dingen naar Zwitserse poen.

Voorts ke niet-Zwitsers geen grond in Zwitserland kopen. Ondanks de hoge lonen slagen Zwitserse aannemers erin in Duitsland ruim 10 procent lagere inschrijvingsbedragen te rekenen. Mede daardoor neemt het aantal door Zwitsers uitgevoerde poen in Zuid-Duitsland toe. Deze opdrachten vallen vooral middelgrote bouwbedrijven toe.

Reageer op dit artikel