nieuws

Weekeinde iets wisselvalliger

bouwbreed Premium

Een krachtig hogedrukgebied, waarvan het zwaartepunt zich de komende dagen boven het GOS installeert, zorgt vandaag en morgen voor droog weer.

Alleen vanochtend vroeg kan een zwak front in het oosten nog voor wat regen hebben gezorgd. Verder neemt de zuiden wind, onder invloed van een stormdepressie ten westen van de Britse eilanden, met name morgen flink in kracht toe. Tijdens het weekeinde wordt het wisselvalliger en vooral na zaterdag ook weer wat minder zacht. Nog steeds zijn er echter geen aanwijzigingen dat december in winterweer gaat grossieren. Wat dat betreft krijgt de Duitser Wolfgang Roder, die al begin oktober een zeer zachte winter in het vooruitzicht stelde, steeds meer gelijk. Recentelijk betoogde hij voor de Duitse TV dat zelfs de kansen op wat vorst deze winter erg klein zijn.

Weersverwachting voor vrijdag: Droog en af en toe zon.

Middagtemperaturen rond 8OC. De wind is zuidelijk en aan de kust krachtig tot hard.

Reageer op dit artikel