nieuws

Rechter acht boek Foamglas eenzijdig en misleidend

bouwbreed

De arrondissementsrechter te Utrecht vindt de informatie over het isolatiemateriaal Foamglas in een door Pittsburgh Corning Nederland BV te Nieuwegein uitgegeven brochure “volstrekt eenzijdig en misleidend.” Hij heeft het gebruik van de brochure verboden. Pittsburgh moet de reeds verspreide exemplaren terugvragen en in drie vakbladen een rectificatie plaatsen.

Bovendien mag Pittsburgh geen boom of ander milieusymbool meer gebruiken in combinatie met zijn produkten.

Op het niet nakomen van deze uitspraak staat een dwangsom van f.50000 per dag of per keer. De rechter doet hiermee uitspraak in een kort geding, dat door Stybenex, de vereniging van fabrikanten van PShardschuim te Zaltbommel, was aangespannen. De bij Stybenex aangesloten ondernemingen produceren isolatieplaten van EPS, hard-polystyreenkorrels. Pittsburgh daarentegen levert isolatieplaten van Foamglas, verschuimd gesmolten glas.

Reageer op dit artikel