nieuws

HBG bouwt metrostation in Parijs

bouwbreed Premium

Hollandsche Beton- en Waterbouw, Societe de Travaux Gale`re en Sodranord zullen met het Franse aannemersconern Guintoli uit Arles een metrostation bouwen in Parijs. De drie eerst genoemde bedrijven vallen onder de HBG. Het werk gebeurt in opdracht van de Regie Autonome des Transports Parisiens. De aanneemsom beloopt zon f.50 miljoen.

De groepsmaatschappijen van de HBG nemen tweederde van dit bedrag voor hun rekening. Het station maakt deel uit van de nieuwe metrolijn Meteor die van Saint Lazare naar het zuiden van de stad loopt. Het station komt naast het Gare de Lyon en krijgt daar een directe verbinding mee. Het werk bestaat uit de ruwbouw. Het station beslaat een breedte van 15 meter, een lengte van 300 meter en komt 16 meter onder de grond. De werken zijn reeds begonnen en zullen tot mei 1995 duren.

Reageer op dit artikel