nieuws

Enhobel wordt een gesloten og-fonds

bouwbreed Premium

Aandeelhouders van de Engels-Hollandse Beleggings Trust (Enhobel) zijn akkoord gegaan met een verhoging van het maatschappelijk kapitaal van f.20 miljoen naar f.25 miljoen en met een splitsing van de aandelen in tienen. Naast de Hollandse Koopmansbank is de W. Michies benoemd tot directeur. Hij zal zich gaan bezighouden met de verandering van Enhobel in een gesloten vastgoedbeleggingsmaatschappij.

Enhobel belegde oorspronkelijk in effecten maar besloot een onroerend-goedfonds te worden. In januari van dit jaar werden alle aandelenbeleggingen verkocht voor f.34 miljoen en werd de opbrengst op deposito geplaatst.

De Hollandse Koopmansbank droeg haar controlerende belang in Enhobel over aan een groep beleggers onder leiding van makelaar/belegger Harry Mens. Deze wordt nu commissaris. Het fonds zal het komend voorjaar een prospectus uitgeven waarin het nieuwe beleggingsbeleid uitvoerig zal worden beschreven.

Reageer op dit artikel