nieuws

Bouw Ridderhaven begint mogelijk komend voorjaar

bouwbreed

Op het 76000 m2 grote bedrijfsterrein Donkersloot te Ridderkerk wil de Ridderkerkse onderneming Vierhaven BV komend voorjaar starten met de bouw, in eigen beheer, van het logistieke centrum Ridderhaven, waarvoor een aparte firma met deze naam zal worden opgericht. Het centrum zal bestaan uit een veertien meter hoog gebouw van twee lagen met een totale oppervlakte van 100000 m2; 28 bedrijfs-units van elk 3600 m2, bestemd voor opslag- en distributie-activiteiten.

Met de bouw van het complex is een investering van f.100 miljoen gemoeid. Het door architect J.J. de Jonge uit ‘s-Gravenpolder ontworpen bouwplan omvat een kantoorgedeelte in de vorm van een cruiseschip, waarvan het hoogste deel tot dertig meter reikt. De gemeenteraad van Ridderkerk moet zich nog over de planologische medewerking van het po uitspreken. Ook het provinciebestuur moet nog toestemming tot de bouw geven.

Reageer op dit artikel