bouwbericht

Complex brengt charme terug in centrum Zevenbergen

bouwbreed 3141

Complex brengt charme terug in centrum Zevenbergen

Het was een traject van de lange adem, maar de gemeente Moerdijk kan eindelijk van start met de ontwikkeling van het gebied tussen de Molenstraat, Markt en Doelstraat in Zevenbergen. Was getekend: wethouders Thomas Zwiers en Désirée Brummans, beiden betrokken bij het Zevenbergse centrumplan.

Grond-, Weg-, en Waterbouw en energie

Bouwen, na sloop 23 panden / flatje, woonwinkelcomplex met een supermarkt (1.800 m²) / horeca (380 m²) / 21 stadswoningen / 2 winkels (ca. 790 m²) / parkeergarage met 147 plaatsen / aanleggen binnentuin tussen de Markt / Molenstraat / Doelstraat. Maakt onderdeel uit van 'Masterplan Centrum Zevenbergen'. Raad van State het beroepschrift dat was ingediend tegen de wijziging van het bestemmingsplan verworpen. Plan kan van start gaan. Gemeente eerst de panden slopen en het terrein bouwrijp maken. Vervolgens draagt de gemeente het terrein over aan projectontwikkelaar Synchroon. Naar verwachting start de sloop in april 2019; de sloopvergunning moet nog verkregen worden en het project moet nog worden aanbesteed.

ZEVENBERGEN | Ontwerp | € 5.000.000 - € 10.000.000

Project Molenstraat houdt onder meer in dat – grenzend aan de Markt – ruim twintig woningen, een supermarkt en horeca- en winkelgelegenheid worden gerealiseerd. Het complex krijgt een parkeergarage die het huidige parkeerplaatsje vervangt. De verwerving van de panden die moeten verdwijnen voor de nieuwbouw, verliep volgens het gemeentebestuur langzaam. Even leek het er zelfs op dat de gemeente Moerdijk een onteigeningsprocedure moest opstarten, maar uiteindelijk is het toch gelukt om alle gebouwen minnelijk te verwerven. Met de uitspraak van de Raad van State is het bestemmingsplan nu onherroepelijk. De huurcontracten met de huidige bewoners zijn intussen opgezegd. Eind 2018 zijn alle panden leeg en kan gestart worden met de sloop. In het midden van 2019 wordt het terrein bouwrijp gemaakt. Synchroon is de ontwikkelaar van het project Molenstraat.

Project Molenstraat is onderdeel van een groter project: Centrum Ontwikkeling Zevenbergen. De aanleiding voor deze ontwikkeling heeft te maken met het water dat terugkeert in de haven, omdat de Roode Vaart in de toekomst een belangrijke rol gaat spelen in de zoetwatervoorziening voor de regio. Omdat het water terugkeert, krijgt het historische centrum eveneens zijn oude charme terug.

Er zijn vervangende parkeerplekken in de Kasteeltuin gerealiseerd, dé openbare parkeergelegenheid voor het centrum. Aan het begin van de haven, bij de Stoofstraat, verrijst een appartementengebouw met enkele voorzieningen op de begane grond. Onderin het gebouw komt een parkeergarage voor de bewoners. Volgens het gemeentebestuur krijgt Zevenbergen weer een centrum dat past bij de rijke historie van het stadje en bij de regiofunctie voor de gemeente Moerdijk.


Plaats: Zevenbergen
Opdrachtgever: Synchroon
Ramingsgroep: 6.5 miljoen euro
Nummer: 266624


Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl.

Reageer op dit artikel