bouwbericht

Woningen op plek voormalige Vermicellifabriek Maastricht

bouwbreed 937

Woningen op plek voormalige Vermicellifabriek Maastricht

Op de plek van de voormalige Vermicelli- & Macaronifabriek Jos Bauduin in het centrum van Maastricht verrijst een nieuw wijkje: de Looiershof, aan de Grote Looierstraat in het Jekerkwartier. Het plan bestaat uit 35 ruime woningen met ondergrondse parkeergarage. Het gaat om 24 appartementen en 11 grondgebonden woningen.

Wonen

Bouwen, na sloop Vermicelli- & Macaronifabriek Jos Bauduin, 27 koopappartementen / 11 koopwoningen / tweelaagse ondergrondse parkeerkelder op het voormalige Bauduinterrein aan de Grote Looiersstraat / Ezelsmarkt in het Jekerkwartier. Project 'De Looiershof'. Timmermans Infratechniek is als aannemer betrokken bij de realisatie van de parkeerkelder. Breman is totaal installateur voor de parkeerkelder. ISZuid is de w-installateur voor de woningen.

MAASTRICHT | Uitvoering | € 5.000.000 - € 10.000.000

Bouwbedrijf Jongen is aangetrokken als aannemer, in opdracht van Focus International Real Estate. Buro5 architectuur & stedenbouw en Janssen Wuts Architecten zijn verantwoordelijk voor het ontwerp. Het ketelhuis met monumentale schoorsteen van de voormalige fabriek wordt geïntegreerd in het plan.

De woningen zijn volgens de architect ‘vertaald in statige herenhuizen en appartementen met grote buitenruimten’. De herenhuizen worden bekleed met natuursteen die aansluit bij het karakter van het Jekerkwartier. De appartementen verwijzen naar de industriële architectuur. Daarbij wordt gebruik gemaakt van ambachtelijke bakstenen gevels en ruwe, stalen elementen. De grote ramen refereren aan de oude pakhuizen, aldus de architect. Onder De Looiershof komt een tweelaagse parkeergarage, het beheer komt in handen van Q-Park. Ook niet-bewoners kunnen gebruik maken van deze garage. Met de bouw van de garage is intussen begonnen.

De Vermicelli- & Macaronifabriek Jos Bauduin was een pastafabriek in het centrum van Maastricht. In de Limburgse stad waren meerdere vermicelli-fabrikanten gehuisvest. De Vermicelli- & Macaronifabriek Jos Bauduin produceerde ook spaghetti en kwam met verschillende eigen merken op de markt: Stella, Lions Brand, Bauduin’s Vermicelli en San Lorenzo. De fabriek was tot 1993 in bedrijf, maar bleef nog jaren staan.

De lokale politiek wilde het terrein aanvankelijk gebruiken voor sociale woningbouw. Een jarenlange procedure hield de bouw tegen. Het terrein met fabriekshallen, inclusief de schoorsteen uit 1857, is tot 2013 in eigendom geweest van de erven Bauduin.


Plaats: Maastricht
Opdrachtgever: Focus Projectontwikkeling & Vastgoed / Vof Beersdonk
Ramingsgroep: 4.5 miljoen euro
Nummer: 469191


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Reageer op dit artikel