bouwbericht

Vreeland krijgt nieuw wijkje aan het water: Vecht en Veld

bouwbreed Premium 1412

Vreeland krijgt nieuw wijkje aan het water: Vecht en Veld

Wonen in de sfeer van een klassieke buitenplaats: dat kan binnenkort in Vecht en Veld, een nieuwbouwproject aan de rand van het dorpje Vreeland. Dit nieuw te ontwikkelen wijkje ligt tussen de Utrechtse Vecht en de Loosdrechtse Plassen en bestaat uit maximaal zestig woningen. De eerste 22 woningen zijn afgelopen weekeinde in de verkoop gegaan. Vreeland is onderdeel van de gemeente Stichtse Vecht en ligt tussen Utrecht en Amsterdam.

Wonen

Bouwen 28 koopwoningen in deelplan Buitenplaats / 28 vrijstaande koopwoningen op vrije kavels (voor een deel is reeds een ontwerp gemaakt) in deelplan Buitengoed / aanleggen haven voor bewoners in de nieuwe woonwijk Vecht en Veld (ook bekend als Vreeland-Oost). Het project wordt gefaseerd verkocht en gebouwd. Duurzaam project vanwege zonnepanelen.

VREELAND | Uitvoering | € 10.000.000 - € 50.000.000

Het plan omvat vrijstaande woningen, twee-onder-een-kap woningen, rijwoningen en een jachthaven. Vechtland Realisatie en Trebbe zijn de ontwikkelaars van het project, Harmonische Architectuur is verantwoordelijk voor het ontwerp. Trebbe uit Nieuwegein gaat de woningen van deze eerste fase bouwen. De infrastructuur is intussen aangelegd.

Hart van het project vormt de Buitenplaats en bestaat uit het Koetshuis, het Bouwhuis, de Oranjerie en de Wintertuin. Ze bieden elk plaats aan vier rijwoningen. Verder is er de Hofgaard, met zes twee-onder-een-kap woningen. De prijzen zijn vanaf 522.000 euro. Daarnaast bestaat de Buitenplaats uit Huis Vecht en Veld en de vier zogenaamde Familiepaviljoens. De vrijstaande huizen verrijzen aan de rand van Vecht en Veld en gaan na de zomer in de verkoop. Eigenaren van de vrijstaande huizen krijgen ook een ligplaats voor een sloep.

De vele historische landgoederen in het gebied dienden als inspiratie voor Vecht en Veld. Het worden volgens de ontwikkelaar geen huizen in ‘rechttoe-rechtaan jaren ’30-stijl’: er is gekozen voor een sfeer van een achttiende-eeuwse buitenplaats. Aan de ene kant van het nieuwbouwwijkje hebben bewoners zicht op de oude Vecht, terwijl bewoners aan de andere kant over de velden uit kijken. Aan de randen van Vecht en Veld worden oude bomen geplant die elders overbodig waren.

Als alles volgens plan verloopt, wordt medio 2018 gestart met de bouw.


Plaats: Vreeland
Opdrachtgever: Vechtland Realisatie en Trebbe
Ramingsgroep: 10 miljoen euro
Nummer: 307779


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Reageer op dit artikel