bouwbericht

Lucentterrein Hilversum verandert in woon- en werkwijk

bouwbreed 2112

Lucentterrein Hilversum verandert in woon- en werkwijk

Op het voormalige Lucentterrein in Hilversum wordt momenteel gebouwd aan een nieuwe woon- en werkbuurt. Het gaat om een locatie van 3,5 hectare waar ongeveer 300 woningen verrijzen. Het totale plan omvat vier appartementgebouwen en 65 rijwoningen, naast het reeds gerealiseerde hoofdgebouw van woningcorporatie de Alliantie en het tot woongebouw getransformeerde kantoorgebouw. Het binnenterrein wordt een parkachtig gebied. Onder het park komt een parkeergarage. De auto is in het gebied te gast, de nieuwe toegangsweg voor deze buurt wordt ingericht als 30 km/h straat. Het project heeft de naam Lucent meegekregen en ligt op ongeveer een kwartier wandelen van het stadscentrum van Hilversum. De Alliantie is de ontwikkelaar van Lucent.

Wonen

Bouwen 94 sociale huurappartementen / 35 zorgappartementen / 27 sociale huurwoningen / parkeergarage aan de Larenseweg / Ampèrestraat. Onderdeel project 'Lucentterrein'. Appartementen worden verdeeld over 4 woontorens. Zorgappartementen komen in 1 woontoren.

HILVERSUM | Uitvoering | € 10.000.000 - € 50.000.000

De appartementgebouwen bestaan uit 94 sociale huurappartementen en 35 zorgappartementen. Deze zorgappartementen worden onderbracht bij een zorginstelling. Voor een goede aansluiting op de bestaande buurten worden langs de randen van het Lucentterrein rijwoningen met tuinen gerealiseerd: 42 koopwoningen en 23 sociale huurwoningen. De koopwoningen op het terrein worden gebouwd en verkocht door aannemer Dura Vermeer. De verkoop is nog niet gestart, maar mensen kunnen zich al wel inschrijven. Het is nog niet bekend hoe de huizen er precies uit komen te zien. In het getransformeerde kantoorgebouw zijn 95 sociale huurwoningen gerealiseerd: deze zijn intussen opgeleverd en bewoond.

De geschiedenis van dit terrein begint aan het einde van de negentiende eeuw, met de vestiging van de Ripolin Verffabriek. Ripolin – ooit de grootste zelfstandige verffabriek in Europa – sloot in 1975 de deuren. Buurman Philips nam vervolgens het gebouwencomplex over. In 1985 besloot Philips de gebouwen te slopen, om er een groot kantorencomplex neer te zetten. Philips vertrok op den duur, Lucent Technologies nam het stokje over. Lucent ging in 2004 dicht, sindsdien heeft het complex jarenlang leeggestaan. De Alliantie heeft de locatie uiteindelijk in delen aangekocht voor transformatie en herontwikkeling naar een gebied om te wonen en te werken.

Op dit moment wordt gebouwd aan de parkeergarage. Als alles volgens planning verloopt, is Lucent in 2019 klaar.


Plaats: Hilversum
Opdrachtgever: de Alliantie regio Gooi en Vechtstreek
Ramingsgroep: 15 miljoen euro
Nummer: 495926


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Reageer op dit artikel