bouwbericht

Woningen in voormalige kloostertuin Vleuten

bouwbreed 724

Woningen in voormalige kloostertuin Vleuten

In de tuin van het voormalige kloostercomplex Spes Nostra aan de Hindersteinlaan in Vleuten komt een kleinschalig wooncomplex: Soeverijn. Het gaat om twee gebouwen met een collectieve tuin, ingepast in de oude kloostertuin.

Wonen

Plan bouwen 170 woningen (39 huur-/131 koopwoningen) nabij vliegveld Hilversum in plan Ter Sype. De Raad van State en Het Rechtscollege hebben de plannen afgekeurd i.v.m. geluidsproblemen.

LOOSDRECHT | Gestopt | € 2.000.000 - € 5.000.000

Soeverijn bestaat uit 38 huur- en koopappartementen tussen de 70 en 130 vierkante meter. Het project ligt op een paar minuten lopen van het dorpsplein van Vleuten.

Broer en zus

CZP Investments uit Den Dolder is opdrachtgever van het project, Bouwonderneming Van Bekkum uit Amersfoort is aangetrokken als aannemer. Schippers Architecten uit Den Haag heeft de woningen ontworpen. De twee gebouwen hebben volgens de architecten een luxe uitstraling en zijn ‘als broer en zus ontworpen in een rijke baksteenarchitectuur, geïnspireerd door de stijl van de Nieuwe Haagse School’. De architecten hebben gekozen voor grote dakoverstekken en geprononceerde entreepartijen. Het gaat om 38 drie- en vierkamerappartementen. De woningen op de begane grond hebben een tuin, de woningen op de verdiepingen hebben een of meer balkons of dakterras.

Atrium

De woningen zijn in beide gebouwen gelegen rondom een atrium. Verder komt er een gezamenlijke tuin waar je u tegen zegt: een collectieve tuin van circa 8000 vierkante meter. Deze tuin is omzoomd met volwassen bomen. Van Bekkum is vorige maand gestart met de bouw. De palen zijn geboord, ook is begonnen met de bemaling en het ontgraven. Het project is naar verwachting in mei 2018 afgerond.

De voormalige kloostervilla zelf is in 2016 getransformeerd tot Zorgvilla Spes Nostra. Deze zorgvilla is in handen van Stepping Stones Home & Care en telt dertig zorgappartementen. Hier wordt 24-uurs dementiezorg geleverd. De villa was lange tijd een klooster van de Duitse congregatie ‘Schwestern der heiligen Maria Magdalena Postel’. De zusters wonen op dit moment in het naastgelegen Huize Alenvelt.


Plaats: Vleuten
Opdrachtgever: CZP Investments BV
Ramingsgroep: 5 miljoen euro


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Reageer op dit artikel