bouwbericht

Nieuwe parkeervoorziening bij station Dieren

bouwbreed 700

Nieuwe parkeervoorziening bij station Dieren

Met een vertraging van circa twee jaar is aannemer Ballast Nedam begonnen met de bouw van een parkeergarage in Dieren. De parkeervoorziening is onderdeel van Traverse Dieren, een verzamelnaam voor deelprojecten die samen zorgen voor betere doorstroming van het verkeer op de provinciale weg N348 tussen Zutphen en Arnhem.

Winkels en parkeren

Bouwen Parkeervoorziening Station Dieren voor 345 auto's aan de Noorder Parallelweg / Stationsplein. Onderdeel Traverse Dieren. Betreft voormalige nationale aanbesteding met ref. nr. 34548. Procedure: openbaar.

DIEREN | Opgeleverd | € 5.000.000 - € 10.000.000

De parkeergarage heeft plek voor 345 auto’s en moet er voor zorgen dat de parkeeroverlast rondom het station afneemt. wUrck architectuur stedenbouw landschap uit Rotterdam is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Loopverbinding

De parkeervoorziening krijgt een loopverbinding met het station. De vertraging had te maken met problemen rond het verwerven van een woning aan de Noorder Parallelweg: de bewoners verzetten zich tegen onteigening. Het totale project loopt uiteindelijk geen vertraging op, aldus de gemeente Rheden. Dat kan omdat de aannemer bereid is de bouwvolgorde om te draaien. De parkeergarage kan naar verwachting in de lente van 2018 in gebruik worden genomen.

Open tunnelbak

Meest in het oog springende project van Travere Dieren is de aanleg van een open tunnelbak van 600 meter. Het verkeer op de N348 staat vaak vast, zegt een woordvoerster van de provincie Gelderland. Dat komt ook omdat het plaatselijke verkeer in Dieren het spoor over moet om het dorp in en uit te rijden. ,,Als de bomen dicht gaan, heeft dat direct effect op de verkeersafwikkeling.’’

Deksel

De tunnel zorgt er voor dat lokale verkeer en het doorgaand verkeer van elkaar gescheiden worden: het doorgaand verkeerd neemt de tunnelbak, het lokale verkeer maakt gebruik van de vernieuwde Harderwijkerweg. De open tunnelbak wordt ter hoogte van het station voorzien van een ‘deksel’, die fungeert als stationsplein voor voetgangers en fietsers. Dit plein vormt de al jaren zo gewenste schakel tussen het noorden en zuiden van Dieren. Aan de westkant komen nog een fietstunnel en een tweede brug over het Apeldoorns Kanaal. Het project Traverse Dieren is in 2019 afgerond.


Plaats: Dieren
Opdrachtgever: Provincie Gelderland en gemeente Rheden
Ramingsgroep: 10 miljoen euro

 


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Reageer op dit artikel