bouwbericht

Land van Matena Papendrecht: vraag bepaalt woningdichtheid

bouwbreed Premium 728

Land van Matena Papendrecht: vraag bepaalt woningdichtheid
Land van Matena

Land van Matena, zo gaat het nieuwe woongebied aan de oostzijde van Papendrecht heten. Het wordt een exclusieve en groene woonwijk met huizen in het hogere segment. De wijk ligt ten zuiden van de A15 en grenst aan de oostzijde aan Sliedrecht. Het is nog niet bekend hoeveel woningen er precies gebouwd gaan worden.

“Het wordt een vraaggestuurde wijk’’, zegt Marcel Kastein van De Regie. ,,Het gaat om 80 tot 120 woningen. Het hangt er van af hoe groot de bouwkavels worden. Er is namelijk gekozen voor een bijzondere manier van verkavelen: strokenverkaveling, met stroken van vijftig centimeter breed. Mensen kunnen zelf bepalen hoe breed hun bouwkavel mag worden. Met andere woorden: de vraag bepaalt de dichtheid. Mensen lijken voor een grote kavel te gaan, dus het zullen er eerder 80 dan 120 worden.’’

De Regie, uit Amstelveen, adviseert de gemeente Papendrecht bij de ontwikkeling van het gebied, de uitvoering van woonwenseninventarisatie, de werving en inschrijving van belangstellenden en bij de uitgifte van de kavels. Wissing uit Barendrecht heeft op basis van de resultaten van de woonwenseninventarisatie het stedenbouwkundig plan gemaakt.

Woonwenseninventarisatie

Bij het uitwerken van dit plan is zoveel mogelijk rekening gehouden met de woonwenseninventarisatie uit 2016. Ruim 180 belangstellenden deden hier aan mee. Circa 70% van de woningen wordt gebouwd op de vrije kavels; de rest – de min of meer kant-en-klare woningen – wordt door een projectontwikkelaar gerealiseerd. De eerste twintig kavels zijn intussen in optie genomen, aldus Kastein. In de eerste helft van 2018 moeten de kavelkopers het ontwerp voor hun woning afronden en een omgevingsvergunning aanvragen, zo is de afspraak. De gemeente levert de kavels uiterlijk september 2018 bouwrijp op.

Visitekaartje

Land van Matena krijgt veel groenstroken met bomen. Alle erfafscheidingen bestaan uit dezelfde groene hagen. De wijk is opgebouwd uit vier delen: Entree, Dorp, Eilanden en Tiendzone. Aan de Entree, aan de noordkant van Land van Matena, komen 3- en 4-laagse woningen die door een projectontwikkelaar worden gebouwd. Ze moeten het visitekaartje van de wijk worden. Het Dorp wordt kleinschalig en afwisselend, ook komt hier een plantsoen met een speelplek voor kinderen. Het deel Eilanden – dat met twee bruggen wordt verbonden met Dorp – is opgebouwd uit twee eilanden met grote kavels. Alle kavels grenzen aan het water. De Tiendzone tenslotte is een natuurgebied met ruimte voor de grootste kavels.


Plaats: Papendrecht
Opdrachtgever: Gemeente Papendrecht
Ramingsgroep: Nog niet bekend


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Foto's

Reageer op dit artikel