bouwbericht

Kleine metamorfose voor centrum IJsselstein

bouwbreed 841

Kleine metamorfose voor centrum IJsselstein

Na jaren van voorbereiding krijgt het centrum van IJsselstein een opknapbeurt. Hartje IJsselstein, zo heet het project. Onderdeel van deze vernieuwing is de herontwikkeling van de Koningshof en de Schuttersgracht.

Wonen

Bouwen, na sloop o.a. bibliotheek / Rabobankpand, 21 appartementen / ca. 3600 m2 winkelruimte / parkeergarage met 34 plaatsen aan de Schuttersgracht / Molenstraat / Koningshof. Deelproject 'Koningshof-Schuttersgracht' in project 'Hartje IJsselstein'. Lek Sloopwerken heeft sloopwerkzaamheden voltooid. Na de sloopwerkzaamheden wordt het terrein bouwrijp gemaakt. Fase 1 met 10 appartementen / 6 penthouses / 2400 m2 winkelruimte (in de helft van deze winkelruimte vestigt zich Action)/ parkeerlaag op 1e verdieping voor bewoners is oktober 2018 opgeleverd. Fase 2 met 2 penthouses / minimaal 3 appartementen / 1200 m2 winkelruimte is gestart.

IJSSELSTEIN | Uitvoering | € 5.000.000 - € 10.000.000

Hier komt een nieuw woonwinkelcomplex met in totaal 21 appartementen en 3600 vierkante meter winkelruimte. Ook wordt een bovengrondse garage gebouwd met plek voor 34 auto’s. Alle woningen zijn intussen verkocht. De Action neemt het grootste deel van de commerciële ruimte in beslag: 1200 vierkante meter.

Oude bibliotheek

Dit woonwinkelcomplex verrijst op de plek waar tot voor kort de oude bibliotheek en Rabopand stonden. Lek Sloopwerken uit Woerden is net klaar met de sloopwerkzaamheden. Het terrein wordt nu bouwrijp gemaakt, zodat kan worden begonnen met de bouw.

Artica Vastgoedontwikkeling uit Rosmalen is opdrachtgever van het project. Stoks Architecten uit Hilversum is verantwoordelijk voor het ontwerp, Van Schijndel Bouwgroep uit Geffen is aangetrokken als aannemer. De herontwikkeling van de Koningshof en de Schuttersgracht bestaat uit twee fasen. Dat heeft alles te maken met de huidige winkel van Action aan de Schuttersgracht. Zou in één fase worden gebouwd, dan zou Action – een grote trekker van winkelend publiek – de binnenstad van IJsselstein tijdelijk moeten verlaten. Veel ondernemers vonden dat geen goed idee. Mede op hun verzoek is er voor gekozen het project in de tweeën te knippen, zodat de Action voorlopig kan blijven zitten op de huidige plek. In het nieuwe woonwinkelcomplex is plek voor tien à vijftien nieuwe winkels, inclusief horeca.

Bouwbrug

Er is een tijdelijke bouwbrug aangelegd om te voorkomen dat het bouwverkeer door het historische centrum moet rijden. De burg verhoogt bovendien de veiligheid voor het winkelend publiek: het wordt immers gescheiden van het bouwverkeer. Het nieuwe woonwinkelcomplex wordt vermoedelijk eind december van dit jaar opgeleverd.


Plaats: IJsselstein
Opdrachtgever: Artica Vastgoedontwikkeling
Ramingsgroep: 7.5 miljoen euro


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Reageer op dit artikel