bouwbericht

Sluiseiland Vianen krijgt 184 woningen

bouwbreed 783

Sluiseiland Vianen krijgt 184 woningen

Sluiseiland, een langgerekt eiland in het Merwedekanaal bij Vianen, wordt een woongebied. Smit’s Bouwbedrijf uit Beverwijk gaat hier 184 woningen bouwen. Op de kop van het eiland komt een collectieve ruimte dat ‘Kamer aan de Lek’ gaat heten. Sluiseiland is bijna een kilometer lang en vijftig meter breed. De voormalige sluiswachterswoningen op het midden van het terrein blijven behouden.

Wonen

Bouwen 128 grondgebonden koopwoningen / 56 koopappartementen / horecagelegenheid aan het Sluiseiland e.o. Bestemmingsplan moet nog worden gewijzigd, deze wijziging wordt niet eerder dan 1 januari 2020 aangevraagd.

VIANEN | Gegund | € 10.000.000 - € 50.000.000

Door de aanleg van een modern sluizencomplex – zo’n vijftig meter verderop – is Sluiseiland al tijden een grotendeels braakliggend terrein. Het ligt tussen het historische centrum van Vianen en de naoorlogse wijk De Hagen. Deze plek is een van de belangrijkste ontwikkellocaties van Vianen, zegt Heinrich van Doorn van de gemeente Vianen. Sluiseiland moet volgens hem het nieuwe visitekaartje van de stad worden.

Glazen kamers

Smit’s Bouwbedrijf heeft de tender Sluiseiland verworven, zo is deze week bekendgemaakt. Smit’s Bouwbedrijf heeft een plan ingediend onder de naam ‘Kijk met je hart’. Voor dit project werkt het bouwbedrijf uit Beverwijk nauw samen met Rijnboutt, Heren 5 Architecten, Witteveen+Bos en Daring Dutch. ‘Dit stukje nieuwe stad vraagt om een bijzondere en kwalitatieve invulling die van toegevoegde waarde is op de bestaande stad. Eén die bovendien Vianen op de kaart zet én die past in het lokale DNA’, aldus Smit’s Bouwbedrijf. ‘Kijk met je Hart’ laat mensen opnieuw naar Sluiseiland kijken, zo is het idee. ‘Het Sluiseiland sluiten we in het hart van Vianen’. Een plek die volgens Smit’s telkens de verbinding zoekt met de gebieden om zich heen, via interessante bruggetjes, looppaden, zichtlijnen en in het ontwerp van de openbare ruimte en woningen zelf. De woningen krijgen glazen kamers.

Markt het werk te laten doen

In het verleden zijn meerdere plannen geweest voor de herontwikkeling van Sluiseiland, maar deze plannen haalden de eindstreep niet. De gemeente heeft er vervolgens voor gekozen om ‘de markt het werk te laten doen’. Twaalf marktpartijen hebben in 2016 – via een openbare aanbesteding – een plan voor Sluiseiland ingediend. Na een presentatie is het aantal partijen teruggebracht naar vijf. Een selectiecommissie van experts en de inwoners van Vianen hebben uiteindelijk voor het plan van Smit’s Bouwbedrijf en partners gekozen.

Het is de bedoeling dat in 2019 gestart kan worden met de bouw.


Plaats: Vianen
Opdrachtgever: Gemeente Vianen
Ramingsgroep: 15 miljoen euro


 

Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Reageer op dit artikel